Σάββατο, 2 Μαρτίου 2013

Ο IANOS και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σας προσκαλούν στην παρουσίαση-του νέου μυθιστορήματος του Γιάννη Καλπούζου "ΟΥΡΑΝΟΠΕΤΡΑ Η δωδέκατη γενιά"


ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΛΠΟΥΖΟΣ
Ουρανόπετρα
               Η δωδέκατη γενιά              
Νόμιμο άδικο και παράνομο δίκιο, άγνωστες εποχές,
πατριωτισμός και συνθήματα, το πάθος του έρωτα,
ένας άντρας που πορεύεται με βάση τη θεωρία του:
Όπου πατώ είναι δικός μου δρόμος.
Ένα θυελλώδες μυθιστόρημα.

Ο IANOS και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
σας προσκαλούν
στην παρουσίαση-έκπληξη του νέου μυθιστορήματος
του Γιάννη Καλπούζου

ΟΥΡΑΝΟΠΕΤΡΑ
Η δωδέκατη γενιά
 


την Τετάρτη, 6 Μαρτίου 2013, στις 8 μ.μ.,
στο βιβλιοπωλείο IANOS
(Σταδίου 24, Αθήνα).

Ο συγγραφέας θα μιλήσει για το νέο του βιβλίο,
θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου.
              

                                                      ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
Κύπρος 1571, ο Γερόλεμος κόβει στα τέσσερα το φυλαχτό που του έσωσε τη ζωή, χαράζει σημάδια σε κάθε κομμάτι και τα μοιράζει στους τέσσερις γιους του. Αν ποτέ ενωθούν…
Δώδεκα γενιές αργότερα ένας απόγονός του πορεύεται με βάση τη θεωρία του: Όπου πατώ είναι δικός μου δρόμος.
Το βιβλίο με κέντρο την Κύπρο περιδιαβαίνει και στην Αθήνα, στη Θεσσαλία και στην Ήπειρο και πάνω απ’ όλα στον συμπαντικό χάρτη της ψυχής εξιστορώντας μέσα από την πολυεπίπεδη ματιά του


συγγραφέα τη ζωή των αφανών που απάνω τους πατούμε.
Η αιώνια πάλη του καλού και του κακού, το νόμιμο άδικο και το παράνομο δίκιο, ο αέναος έρωτας, άγνωστες εποχές και καθημερινότητα, πατριωτισμός και συνθήματα, ολόιδιοι κατακτητές με διαφορετικά προσωπεία, ο ελληνισμός στις γεωγραφικές εσχατιές του, τα όνειρα και οι ελπίδες των προπατόρων μας, το χθες που μπολιάζει το σήμερα.
Περιπέτειες, δυνατοί έρωτες, αναπάντεχες ανατροπές, ολοζώντανοι χαρακτήρες σε ένα πολυεπίπεδο μυθιστόρημα με χορταστική πλοκή που θα μαγέψει τους αναγνώστες!

Διαβάστε αποσπάσματα από το βιβλίο ΕΔΩ.
Δείτε βίντεο του βιβλίου.
Το βιβλίο κυκλοφορεί στις 4 Μαρτίου 2013 σε όλα τα βιβλιοπωλεία και ταυτόχρονα και σε ψηφιακή μορφή (epub).

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ
Ο Γιάννης Καλπούζος (kalpuzos@yahoo.gr) γεννήθηκε στο χωριό Μελάτες της Άρτας το 1960. Από το 1982 ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Έχει γράψει ποιητικές συλλογές, μυθιστορήματα και μία συλλογή διηγημάτων. Με την ποιητική συλλογή Έρωτας νυν και αεί ήταν υποψήφιος στη μικρή λίστα για το Κρατικό Βραβείο Ποίησης 2008. 
Από το 1995 έχει υπογράψει τους στίχους 70 τραγουδιών πολλά από τα οποία ερμήνευσαν γνωστοί καλλιτέχνες (Γλυκερία, Ορφέας Περίδης, Ελένη Πέτα, Γιάννης Σαββιδάκης) και έγιναν επιτυχίες, καθώς και τους στίχους 18 τραγουδιών στο παιδικό θεατρικό έργο Τρυφεράκανθος
Το 2009 τιμήθηκε με το Βραβείο Αναγνωστών του ΕΚΕΒΙ για το μυθιστόρημά του Ιμαρέτ: Στη σκιά του ρολογιού (ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ 2008), το οποίο έχει ξεπεράσει τα 70.000 αντίτυπα σε πωλήσεις και μεταφράζεται ήδη στα ιταλικά και στα πολωνικά. Το 2011 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ το μυθιστόρημά του Άγιοι και δαίμονες με υπότιτλο Εις ταν Πόλιν, το οποίο βρίσκεται στην 38η χιλιάδα.
Επισκεφθείτε και το blog του συγγραφέα: kalpuzos.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: